Będziemy potrzebować:
- 3/4 szklanki ciepłej wody
- 3/4 szklanki ciepłego mleka
- 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju kokosowego
- 2 całe jajka
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki miodu
- 3 szklanki mąki - ja użyłam mąki z pełnego przemiału
- 100g suszonej żurawiny
- 1,5 torebki suszonych drożdży
Wykonanie:
Superłatwe! Osobno mieszamy suche składniki, osobno mokre. Po dokładnym wymieszaniu, mokre masę dodajemy do tej suchej i dokładnie ugniatamy - ja zrobiłam to łyżką ale oczywiście można też ręką. Odstawiamy na godzinę aby ciasto wyrosło.
Wyglądają bardzo apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńMniam! Wyglądają smacznie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie.. :)
OdpowiedzUsuńMniam ;) piekłam już chleb, ale bułeczki zawsze mnie jakoś przerażały :D
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wyglądają, lubię takie wypieki i łakocie ;)
OdpowiedzUsuńi nie trzeba czekać, aż ciasto wyrośnie?
OdpowiedzUsuńO matko! Zapomniałam o tym napisać! :)
Usuń